7 Ağustos 2011 Pazar
havuçlu taze fasulye
Yıllar boyunca taze fasulyeye deyince ya domates kardeşliği ya da klasik zeytinyağlı tabakları aklıma gelirdi.Ta ki bir gün annemin marketlerden birinde araştırmacı ruhu fasulyelerin üzerindeki havuçları görünceye kadar. Sanırım o günden beri başka türlü pişmiş fasulye yediğim sayılıdır.Denemenizi mutlaka öneriyorum.
Gelelim tarifimize;
Malzemeler:
-1/2 kg taze fasulye
-1 orta boy soğan
-3 orta boy havuç
-3 ya da 4 yemek kaşığı zeytin yağı
-Tuz ve şeker
Yapılışı:
Taze fasulyeleri ayıklayıp isteğimize göre doğruyoruz. Tenceremize sırasıyla yağ, soğan, taze fasulye ve havuçları koyup, tuz ve şeker ekliyoruz. En küçük ocağımızda en kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Bizim fasulyeler inatçı çıktı 1 saati aştı pişirme süremiz. Bütün zeytinyağlılarda olduğu gibi ertesi gün yendiğinde daha da lezzetli oluyor.
Şimdiden deneyeceklere afiyetler olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
sosyete bunları mı yiyormuş:) hayırlı uğurlu olsun sosyete hanımcımm:)
YanıtlaSil