1 Kasım 2011 Salı

Sadrazam Lokumu

Her tarifin bir hikayesi var,sevgili iş arkadaşım nam-ı değer kırmızı ekoseli battaniye ile olan geleneksel yemek konuşmalarımızdan birinin konusu olmuştu kendisi. Bir arkadaşından almış bu tarifi bende o günden beri defalarca yaptım.

SADRAZAM LOKUMU



Malzemeler;

-1/2 litre+1 su bardağı süt
-50 gram margarin
-3 yemek kaşığı un
-1 çay bardağı toz şeker
- 1 pkt.krem şanti
-1 su bardağı kadar Hindistan cevizi

Hazırlanışı;

- 50 gram margarin ve un; un kokusu çıkıncaya kadar kavrulur.

- Yarım litre süt ve şeker ilave edilerek sürekli karıştırılır.Kıvamımız bozadan koyu olacak, bir kaşık aldığımızda yüzeyde kaybolmadan 5-6 saniye kadar kalabilecek. Eğer daha akışkan bir muhallebi olursa maalesef parçalanıyor.

- Hindistan cevizi ile kapladığımız tepsiye muhallebimizi 2-3cm kalınlığına döküyor, soğuduktan sonra üzerine 1 bardak süt ile hazırladığımız krem şantiyi sürüyoruz.

- İstenen kalınlıkta kesip, yuvarlayıp servis yapıyoruz.

Şimdiden deneyeceklere afiyetler olsun...






Bayramda da farklılık olsun diye bu şekilde servis ettim...

9 yorum:

  1. senden de beklıyoruz en kısa sürede:)

    YanıtlaSil
  2. Nefis görünüyor, ellerinize saglik. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. @nesrin;Yorumunuz için çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık arkadaşım nefis görünüyor gerçekten.
    seni izlemeye aldım sevgiler

    YanıtlaSil
  5. teşekkür ederim canım, afiyetler olsun:)

    YanıtlaSil
  6. Ailecek bayılıyoruz bu lezzete...

    YanıtlaSil
  7. bizim ailenin de favori tatlılarından biri:) küçükken yediğimiz tavuk göğsünden sonra tabi ki:))

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...