SADRAZAM LOKUMU
Malzemeler;
-1/2 litre+1 su bardağı süt
-50 gram margarin
-3 yemek kaşığı un
-1 çay bardağı toz şeker
- 1 pkt.krem şanti
-1 su bardağı kadar Hindistan cevizi
Hazırlanışı;
- 50 gram margarin ve un; un kokusu çıkıncaya kadar kavrulur.
- Yarım litre süt ve şeker ilave edilerek sürekli karıştırılır.Kıvamımız bozadan koyu olacak, bir kaşık aldığımızda yüzeyde kaybolmadan 5-6 saniye kadar kalabilecek. Eğer daha akışkan bir muhallebi olursa maalesef parçalanıyor.
- Hindistan cevizi ile kapladığımız tepsiye muhallebimizi 2-3cm kalınlığına döküyor, soğuduktan sonra üzerine 1 bardak süt ile hazırladığımız krem şantiyi sürüyoruz.
- İstenen kalınlıkta kesip, yuvarlayıp servis yapıyoruz.
Şimdiden deneyeceklere afiyetler olsun...
Bayramda da farklılık olsun diye bu şekilde servis ettim...
vayyyy vayyyyy vayyyyyyy:)
YanıtlaSilsenden de beklıyoruz en kısa sürede:)
YanıtlaSilNefis görünüyor, ellerinize saglik. Sevgiler...
YanıtlaSil@nesrin;Yorumunuz için çok teşekkür ederim.
YanıtlaSilellerine sağlık arkadaşım nefis görünüyor gerçekten.
YanıtlaSilseni izlemeye aldım sevgiler
teşekkür ederim canım, afiyetler olsun:)
YanıtlaSilAilecek bayılıyoruz bu lezzete...
YanıtlaSilbizim ailenin de favori tatlılarından biri:) küçükken yediğimiz tavuk göğsünden sonra tabi ki:))
YanıtlaSilgerçek sanat
YanıtlaSil