8 Şubat 2012 Çarşamba

HOPUS POKUS TATLI YAPIYORUS...



Bu aralar büyük bir mücadele veriyorum kendimle. Ben kendimi bildim bileli çikolata ve şeker kavanozlarıyla aynı cümleyi severek paylaşmış, onları kendimden ayrı düşünememiş biriydim. Kaşık kaşık yediğim sarelleler, ablama kalmasın diye ağzıma ikişer ikişer attığım topitoplar güzide çocukluk anılarım... Bu arada yeri gelmişken, abla seni çok seviyorum:) sarı saçlı bebekten bile çokkk :)))  


Neyse konumuza dönüyorum, çok reytingli(!!!!)ana haber bültenlerini pek izlemeyen ben nasıl olduysa 3 gün üst üste izledim. Ve ne zaman kumandayı alıp başka bir kanala geçmeye çalışsam, her yerde aynı haber...


ŞEKER BAĞIMLILIK YAPIYOR!!!


Ben ışık yemiş tavşan misali kaldım ekranın karşısında. Hani filmlerde oluyor ya esas kızın gözlerinin önünden geçiyor fotoğraf kareleri, bende de durum aynıydı; milka happy cows, truffs, karamelli kahveler ve ben. Haberde şekerin sigaradan bile kötü bir bağımlılık olduğu, kötülüklerle ve hastalıklarla olan  birinci dereceden akrabalık ilişkileri işleniyordu ki bende bir aydınlanma yaşandı. Ben bağımlılık yapan her şeyle savaşmış, sağlığı söz konusu olunca diğer şeyler  teferruattır diyen taraf olmuştum yıllarca. Peki ama bu şeker nereden sızmıştı hayatıma :(


Ben kendimi bildiğimden dozu azaltarak şekerle düzeyli bir ilişki yaşamaya karar verdim sonuçta. Ona ihtiyacım vardı, onsuz olmakta sağlık için tehlikeliydi. Sonuç olarak günlerdir çay, kahve içemiyorum, tatlı bir şey yemek istesem hemen aklıma o sahneler geliyor:) Bakalım nasıl devam edecek şekerle savaşım.


İşte tek şeker hakkımı kullandığım pastacığımla huzurlarınıza geldim. Bu tarifimi de "Güloannemutfakta" tarafından evsahipliği yapılan "Porselen Demlik Çay Saati 71. hafta etkinliği" ne gönderiyorum.




KOLAY PASTA





Malzemeler,

-250 gram kakaolu kek
-100 gram sütlü çikolata
-1 paket krema
-Kuru kayısı, incir,kuru üzüm ve istenen ölçüde fındık

Hazırlanışı;

- 100 gram sütlü çikolata ve krema benmari usulüyle eritilir.

- Rondodan geçirdiğimiz kek ve küçücük doğranan kuru kayısı-incir, üzüm, parçalanan fındık eritilen çikolatalı karışıma eklenir.


-Strec film serilen bir kabın içine hazırlanan karışım dökülerek, buzlukta 3-4 saat dinlendirilerek çikolata sos ve toz antepfıstığıyla servis yapılır.

Şimdiden deneyeceklere afiyetler olsun...

11 yorum:

  1. Günaydın Etkinliğe tarif göndermniz için mail adresimi istemişsiniz
    gultenozdemir1956@hotmail.com veya gultenozdemir1956@gmail.com hotmail adresime gönderirseniz memnun olurum şimdiden tşk ederim

    YanıtlaSil
  2. Pardon , gönderdikten sonra haber verebilirmisiniz

    YanıtlaSil
  3. Canım, tarifinizi yayınlandım.Katılımınızdan dolayı çok tşk ederim.O güzel tariflerinizle etkinliği desteklerinizi bekliyorum sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Bu tarife bayıldımmmmmm
    Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  5. Pasta kolay ama içindekiler pek bi fena. Süper görünüyor. Ellerinize sağlık. Profilinizde yazdıklarınız da çok hoş :)

    YanıtlaSil
  6. @güloannemutfakta;Teşekkür ederim, size de tekrar kolaylar gelsin. Sevgilerimle...

    @nilay; yapması da yemesi de büyük zevk:) ısrarla denemelisiniz diyorum. Afiyetler olsun....

    @Elif;Afiyetler olsun, sevgilerimle:))

    @neslice tarifler; Pastanın içindekiler de her aksam 1 dilim yendiği takdirde masum sayılabilir:) Afiyetler olsun, ayrıca teşekkür ederim:)

    YanıtlaSil
  7. sahiden çok pratikmiş,elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  8. ah sorma bende aynı durumdayım tatlısız duramıyorum ne olcak bu halim bilmiyorum.
    pasta çok güzel göünüyor ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  9. ellerıne sağlık canım nefıs olmus valla cok begendım

    YanıtlaSil
  10. ellerine sağlık canım benim.... Görüntüsü kadar tadı da muhteşemdi. Gözlerim dolarak okuduğum o güzel sözler içinde ayrıca teşekkür ederim. Bende seni çok seviyorum canım kardeşim.........

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...