5 Şubat 2012 Pazar

PİLMEN

Bu güzel pazar gününde sizi yöresel bir lezzetle baş başa bırakıyorum...







PİLMEN

Malzemeler;

 -    -5 su bardağı un
-          - 1 adet orta boy yumurta
-          - Su
-          - Tuz

İç Harcı için;

-          -1 orta boy soğan
-          -250 gram kıyma
-          -Tuz, karabiber

Sosu için;

-          -4 yemek kaşığı sıvı yağ
-          -1 küçük boy soğan
-          -1 küçük boy domates
-          -Tuz

Hazırlanışı;

-          -Un, yumurta ve tuza yavaş yavaş su eklenerek, kulak memesi kıvamında hamur yoğurulur.

-          -Hamur 3’e ayrılarak, her beze oklava yardımıyla açılır.

-          -Soğan rendelenerek, kıymaya eklenir. Tuz ve karabiberle tatlandırılır.

-          -Mantı gibi karelere bölünen hamurların içine hazırladığımız iç harçtan koyularak, önce ikiye katlanır sonrada dikdörtgen şeklini alan hamurun alt uçları birleştirilir.

-          -Bir tencerenin içine rendelediğimiz soğan ve yağ koyularak soğanın kokusunun çıkması beklendikten sonra domates rendesi tuz ve sıcak su eklenerek kaynatılır.

-         - Kaynayan suyumuzun içine hazırladığımız hamurlar eklenerek pişirilir.

-         - İstersek karabiber ekleyerek, istersek sarımsaklı yoğurtla servis yapılır.




Şimdiden deneyeceklere afiyetler olsun…

14 yorum:

  1. Çok lezzetli görünüyor. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Çok nefis görünüyor,mantıdan büyük olması lezzetini artırmıştır,sosu da harika...
    Hangi yöre?

    YanıtlaSil
  3. çokgüzel çok nefis ellerine sağlık ahhh bir tabak olsada yesem ımmmm:)
    sevgiler canım :)

    YanıtlaSil
  4. Mantiyi anisatti
    ismide cok degisik :-)))
    ellerine saglik...

    YanıtlaSil
  5. @Ahu; Teşekkür ederim:)

    @Erguvan Vakti;Aslında mantıyla yakın boyutlarda oluyor ama kıyması mantıya oranla daha çok koyulduğu için daha lezzetli oluyor. Genelde Eskişehir'de yapılan bir yemek, ama tatarlar daha çok bilirler.Daha önceki tariflerimde de BELİŞ vardı aynı yöreden ona da bakmanızı öneriyorum. Ayrıca yorumunuz için teşekkür ederim:)

    @Fatma; Keşke bloglarda resim ve tarif yayınlamanın yanı sıra servis etme imkanımız da olsaydı:)

    @Emel:Afiyetler olsun:)

    YanıtlaSil
  6. tanıştığıma memnun oldum
    çooook
    güüüüzel
    ellerine sağlık canım
    :))
    bana da beklerim

    YanıtlaSil
  7. zor bir yemek ama nefis bir tadı olduğu belli, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  8. canım ben sana dün ulaşmaya çok uğraştım ama bir türlü yorum gönderemedim. sana da davetiye gönderecektim olsun daha bugün başladı. çay kahve bahane etkinliği yeni ev sahibesiyim senin de tariflerini beklerim canım sevgiler

    Gelibolu17'nin hazırladığı "Çay,Kahve Bahane" etkinliğine 8 ŞUBAT-22 ŞUBAT tarihleri arasında http://tombultarifler.blogspot.com yani ben ev sahibeliği yapacağım... Bildiğiniz gibi çay kahve bahanedir çoğu zaman,dostlarla,arkadaşlarla,dertleşmek,görüşmek için.bir çoğumuz sevdiğimiz bir arkadaşımıza ziyarete giderken "hadi çayı koy" geliyorum diye gideriz,yada müsaitsen "sabah kahvesine geleceğim" deriz...
    Çünkü o sohbet muhabbet kuru kuruya olmaz,tamam tatlı dil güler yüzde gereklidir,hatta suratı sirke satan bir ev sahibi size bal baklavada ikram etse orda çok kalmak istemezsiniz öyle değilmi,ordan ayrılmak için sabırsızlanırsınız.... "Allah'a ve âhiret gününe iman eden kimse misafirine ikram etsin. Allah'a ve âhiret gününe iman eden kimse akrabasına iyilik etsin. Allah'a ve âhiret gününe iman eden kimse ya faydalı söz söylesin veya sussun!" Muhammed Mustafa (s.a.v) Ve yukarıdaki güzel hadis-i şerifi sizlerle paylaşıp,evlerinize gelen misafirlerinize,eşinize,çocuklarınıza,yada bu dünya hanesinde en güzel misafir benim deyipte kendiniz için hazırlamış olduğunuz birbirinden güzel tariflerinizi,ikramlarınızı sayfalarınızdan almaya geleceğim :) Tariflerinize "çay,kahve bahane" etkinliği için Tombultarifler'e gönderiyorum yazıp bana haber verirseniz,büyük bir zevkle gelip tariflerinizi alıp http://tombultarifler.blogspot.com/ adresimde yayınlayacağım :) Son olarak arkadaşlar,her zamanki gibi etkinliğimize herkes davetlidir,(lütfen davetiye götüremediğim arkadaşlarım kırılmasınlar)

    YanıtlaSil
  9. @bir kase lezzet; Bende öyle, teşekkür ederim. Bol bol ziyaret ediyorum blogunuzu:)

    @Noblese; Teşekkür ederim, afiyetler olsun:)

    @Tombul Tarifler;Bende kumanda panelinden görüp aaa etkinlik varmış dedim:)) Mutfağa girmeye vakit bulabilirsem,bende mutlaka katılacağım:)

    YanıtlaSil
  10. @meraklıkız; Takip ediyorum,tekrar hayırlı olsun ve kolaylar gelsin,
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  11. Elinize saglik olsun. Pilmen gurcu yemeyi deye bilinir ama bukulme sekli ayni bizim Azerbaycanin dusberesi gibi olmus. Cok guzel olmus.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. Ozel- Canim sitene yorum yazarken sifre istiyor/ Bazen sifre okunmuyor ve yorum yazmak zor oluyor istersen bu ozelliyi kaldir . Cunku yorum yazmak isteyen bu engelle karsilasinca yorum yazmak istemiyor.
    Ayarlar bolumunde yorumlar yerinde en alt kisimda kelime dogrulansinmi deye soru var onu hayir deye isaretlerseniz olacak insallah.
    Kolay gelsin..

    YanıtlaSil
  13. Bu guzel sitenizin izleyicisyim bende beklerim kolay gelsin..

    YanıtlaSil
  14. @Mutfak Dili: Yorumlarınız için teşekkür ederim. Sanırım artık şifre istemiyor. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...