Eğer söz konusu et olunca, ben birazcık mızmız oluyorum. Mesela bana göre eti tavada çevirmek, yada acele ile haşlamak ete yapılacak saygısızlık... İyi işlenmemiş, uyumlu tadlarla harmanlanmamış bir et yiyemiyorum, bunun için alternatif tariflere açığım. Neyse ben yine çok konuştum, tarifimize geçiyorum.
ÇÖP ŞİŞ KUZU
Malzemeler;
Marine etmek için;
- 200 gram krema yada süt
- Sıvı yağ(1/2 çay bardağı)
- Zeytinyağı(1/2 çay bardağı)
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- Kekik, kimyon,tane karabiber
**Bu sosda tavuk ve sebzede marine edilebiliyormuş, ben denemedim ama programda yapılabileceğini söylemişlerdi.
-500 gram kuşbaşı kuzu eti
-1/2 kg patlıcan
-1/2 kg soğan
- 10 adet sivri biber
- 2 adet kırmızı biber
Hazırlanışı;
- Etleri marine etmek için bütün sos malzemelerini karıştırıyoruz, orta akışkanlıkta bir sos oluyor. Ne yağ kadar akıcı, ne de kek hamuru kadar koyu olacak. Krema kullanıyorsanız yağ miktarınızı göz kararı azaltıp/arttırabilirsiniz.
- 2 saat bu sosun içinde etlerimizi dinlendiriyoruz, son çeyrekte içine ince dilimler halinde doğradığımız patlıcanları da ilave ediyoruz.
- Süre tamamlanınca etlerimizi çöp şişe aralarına biber koyarak diziyoruz, bizim tavamız bütün halde almayacağı için ben şişleri ikiye böldüm.
- Bu arada fırına yada közmatiğe soğanlarımızı közlenmesi için atıyoruz.
- Önce sosu iyice çekmiş olan patlıcanları, ardından da şişlerimizi yağsız teflon tavada pişiriyoruz.
Şimdiden deneyeceklere afiyetler olsun....
ımmmm.. pek nefis görünüyor.. ellerine sağlık:)
YanıtlaSilofff nefis olmuş ellerine sağlık canım:)
YanıtlaSilsitenizi çok beğendim,bir sorum olucaktı itenizi oluştururken yardım aldınızmı kurmak için,bende blog açmak istiyorum ama bu işlerden çoık anlamıyorum yani bilog kurma konusunda,önerebilceğiniz birisi varsa önerilerinizi dikkate alırım :)
YanıtlaSil