18 Ağustos 2011 Perşembe

GÜLLAÇ


Şüphesiz en sevdiğim tatlılar kategorisinde ilk 5'de yer alabilir güllaç. Her sene ramazanın gelmesini biraz da güllaç mevsimi açıldı diye sevinçle karşılarım. Bu senenin ilk güllaçını yaptım, geleneksel bir tarif ama yine de bilmeyenler olabilir.

Malzemeler;

-8 yaprak güllaç
-1+1/2su bardağı toz şeker
-1 su bardağı pudra şekeri
-1500 ml süt
-Ceviz

Yapılışı:

-Sütü şekerin eriyebileceği sıcaklığa kadar ısıtıp, parmağımızın yanmayacağı sıcaklığa kadar soğutuyoruz.

-Güllaç yaprağını ikiye bölüp, süt ile ıslatıyoruz, üzerine 1 yemek kaşığı kadar pudra şekeri ve ceviz ekleyip, sigara böreği gibi sarıp, kaba yan yana diziyoruz. Bu şekilde sarmamızın nedeni tepsiye yaprak yaprak güllaçları yerleştirdiğimizde oluşan basık görüntünün önüne geçmek.

-Bütün güllaçlara aynı işlemi uyguladıktan sonra kalan sütü kabımızın üzerine boşaltıyoruz.

-Servis yaparken dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

Şimdiden deneyeceklere afiyetler olsun...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...