18 Ağustos 2011 Perşembe

Ispanaklı El-Açması Börek


Bugün gecikmiş bir tarifle size merhaba diyorum...

Hafta sonu ganimetlerinden biri olan bu böreği annemle birlikte yaptık,açma kısmının neredeyse tamamını annem yaptı (:

Gerçekten zahmetli olmasına rağmen tadı nedeniyle en az 1 kere denenmeli diye düşünüyorum.














Gelelim tarifimize;

Malzemeler;

Hamuru için;

- 6 bardak un
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 paket toz kuru maya
- 1 yumurta
- Tuz

İç Harcı için;

- 1/2 kg ayıklanmış ıspanak
- 250 gr lor peyniri
- Tuz/Karabiber

Ara katları için;

-1 paket margarin ya da 200 gr tereyağı

Yapılışı:

- Tüm malzemeleri koyarak yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
(Yumurtanın sadece beyazını ekledik, sarısını en son üstüne süreceğiz)

-Hamurumuzu 20 dakika beklemeye alıyoruz.

-Bekletilen hamur iki bezeye ayrılıyor. Bundan sonraki tüm işlemleri 1 bezeyi baz alarak anlatacağım,

-Hamuru mümkün olduğunca ince açarak(biz 6 kişilik yemek masası büyüklüğünde açtık); erittiğimiz margarin ya da tereyağını fırça yardımıyla sürüyoruz.

-Hamuru önce iki kenarından ortaya sonra da diğer kenarlarını da katladığımız kenarın üzerine gelecek şekilde katlıyoruz. Buzdolabında 10 dk bekletiyoruz.

-Dolaptan çıkardığımız bezeyi tekrar açarak yağ sürüyoruz, toplamda 3 kere bu işlemi yapıyoruz.



- 3 kere dinlendirip açtığımız hamurun içine iç harcımızı ince sıra halinde kenar boyunca koyarak, rulo yapıyoruz.

-Sıra halinde tepsiye dizerek, ayırdığımız yumurta sarısını yağ ile açarak sürüyoruz.

-180C ısıtılmış fırında 30-35dk pişiriyoruz.


Şimdiden deneyeceklere afiyetler olsun...

2 yorum:

  1. şimdiye kadar yediğim en güzel böreklerden biriydi. ben bunu yapmam mııı sosyetikk hanımmmmm.:)

    YanıtlaSil
  2. şimdiden kolay gelsin o zaman, yaptıktan sonra da paylaş bizimle olur mu?

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...