4 Eylül 2011 Pazar

Patlıcanlı Bohça Kebabı ya da Nam-ı değer Kibrit Kebabı

Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba;

Herkesin geçmiş bayramını kutlu, mutlu olsun (:

Bayram menümüzden bir tarifi sizlerle paylaşıyorum;


Patlıcanlı Bohça Kebabı ya da Nam-ı değer Kibrit Kebabı



Malzemeler;

- 1,5 kg patlıcan
- 1/2 kg kıyma
- 3 dilim bayat ekmek içi
- 2 küçük soğan
- 2 diş sarımsak
- Tuz, Karabiber,Kimyon,Kekik
- Kızartmak için yağ

Üzeri için;

( Miktarını patlıcana göre ayarlayacağınızdan belirtmedim)

- Cherry Domates
- Biber

Sosu için;

- 1 yk biber salçası
- 1 yk domates salçası
- 1 su bardağı su
- Tuz, Karabiber, Kekik

Hazırlanışı;

Öncelikle ufaladığımız ekmek içi, rendelediğimiz soğan ve sarımsaklar kıymaya eklenir, baharatlarla birlikte yoğurularak ceviz büyüklüğünde köfteler yapılır.

Az yağlı teflon tavada köfteleri sertleşmeyecek kadar pişiriyoruz.





Yıkayıp kabuklarını soyduğumuz patlıcanları boyuna keserek üzerine tuz ekerek acı suyunu çıkarmasını bekliyoruz. Daha sonra sıkarak az yağlı tavada kızartıyoruz.







Kızarmış patlıcanları çapraz halde yerleştirip,ortasına köftelerimizi koyuyor ve kürdan takarak bohça haline getiriyoruz.





 



Salçaları yağda çevirip, üzerine suyu ekliyor ve sosumuzu bir taşım kaynatıyoruz. Baharatları ekledikten sonra hazırladığımız patlıcan bohçalarının üzerine gezdiriyoruz.





Fırına göndermeden önce her patlıcanın üstüne biber ve domates koyuyoruz; 175C'de 10-15 dk pişirerek servis yapıyoruz.


Yazar notu: Servis tepsisindeki kebaplardan numunelik bile kalmadığından servis edilmiş halini ekleyemedim, bir daha ki sefere inşallah (:



Şimdiden deneyeceklere afiyetler olsun....

1 yorum:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...