12 Eylül 2011 Pazartesi

Krep Böreği


En sevdiğim ve çabucak hazırladığım favori böreklerim den birisidir kendileri. Sanırım gözünüzü korkutacak tek şey krep yapmak olabilir, onu da kolayca yapabilmeniz için püf noktası tarifimizde...


KREP BÖREĞİ



Krep İçin;

Bu tariften ortalama 15 tane krep elde edeceksiniz.

- 2 yumurta
- 3 su bardağı süt
- 1/2 bardak yağ
- Tuz
- Ve alabildiğince un( 2 bardak koyarak başlayın, boza kıvamında bir hamur olmalı)

İç Harcı için;

-200 gram kıyma
- 3 orta boy soğan
- 1/2 su bardağı Ceviz
- 2 kaşık sıvı yağ
- Tuz,karabiber,kimyon,kekik,kırmızı biber

Üzeri için;

- Kaşar peyniri

Hazırlanışı:

- Krep hamuru için yazan malzemeleri karıştırarak boza kıvamında bir hamur elde ediyoruz.

Önemli not: krep yapmayı ilk kez deneyecekseniz; 1'e 1 su-süt karışımı kullanın, böylece hamurunuz daha akışkan olacaktır.

- Krep hamuru dinlendikçe ağırlaşacağı için, krep tavasının altını çırparken açmakta faydalı olacaktır.

- Krep tavasına normalde yapılanın aksine yağ koymuyorum çünkü hamurun içine koyduğum yağ, kreplerin yapışmaması için yeterli. Burada dikkat edilmesi gereken ise tavanın yeterince ısınmış olması aksi halde yapışabilir.




-Kreplerimizi önlü arkalı kurutmadan pişirdikten sonra; başka bir tavada iç harcımızı soğan,kıyma, baharatlar ve indirirken cevizi eklemek sırasıyla pişiriyoruz.


 Burada ev ekonomisi notu vermek gerekirse; eğer evde yeteri kadar kıyma yoksa ya da beklediğinizden daha çok krep elde ettiyseniz: bayatlamış ekmekleri ufalayarak buzlukta saklayabilir ve bu harca ceviz eklerken ilave edebilirsiniz.İçinde kimse ekmek olduğunu anlamayacaktır.





-Krep ve harcımız hazır olduktan sonra, her krebin içine 2 yemek kaşığı kadar harcımızdan koyarak sarıyor ve fırın kabımızı dolduruyoruz. Bu şekilde 5 dk kadar fırında tutabiliriz.



-Fırından çıkardığımız böreklerimizin üzerine kaşar peyniri koyarak,kaşarlar eriyinceye kadar fırınlıyoruz.



Şimdiden deneyeceklere afiyetler olsun...

1 yorum:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...