En sevdiğim ve çabucak hazırladığım favori böreklerim den birisidir kendileri. Sanırım gözünüzü korkutacak tek şey krep yapmak olabilir, onu da kolayca yapabilmeniz için püf noktası tarifimizde...
KREP BÖREĞİ
Krep İçin;
Bu tariften ortalama 15 tane krep elde edeceksiniz.
- 2 yumurta
- 3 su bardağı süt
- 1/2 bardak yağ
- Tuz
- Ve alabildiğince un( 2 bardak koyarak başlayın, boza kıvamında bir hamur olmalı)
İç Harcı için;
-200 gram kıyma
- 3 orta boy soğan
- 1/2 su bardağı Ceviz
- 2 kaşık sıvı yağ
- Tuz,karabiber,kimyon,kekik,kırmızı biber
Üzeri için;
- Kaşar peyniri
Hazırlanışı:
- Krep hamuru için yazan malzemeleri karıştırarak boza kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
Önemli not: krep yapmayı ilk kez deneyecekseniz; 1'e 1 su-süt karışımı kullanın, böylece hamurunuz daha akışkan olacaktır.
- Krep hamuru dinlendikçe ağırlaşacağı için, krep tavasının altını çırparken açmakta faydalı olacaktır.
- Krep tavasına normalde yapılanın aksine yağ koymuyorum çünkü hamurun içine koyduğum yağ, kreplerin yapışmaması için yeterli. Burada dikkat edilmesi gereken ise tavanın yeterince ısınmış olması aksi halde yapışabilir.
-Kreplerimizi önlü arkalı kurutmadan pişirdikten sonra; başka bir tavada iç harcımızı soğan,kıyma, baharatlar ve indirirken cevizi eklemek sırasıyla pişiriyoruz.
Burada ev ekonomisi notu vermek gerekirse; eğer evde yeteri kadar kıyma yoksa ya da beklediğinizden daha çok krep elde ettiyseniz: bayatlamış ekmekleri ufalayarak buzlukta saklayabilir ve bu harca ceviz eklerken ilave edebilirsiniz.İçinde kimse ekmek olduğunu anlamayacaktır.
-Krep ve harcımız hazır olduktan sonra, her krebin içine 2 yemek kaşığı kadar harcımızdan koyarak sarıyor ve fırın kabımızı dolduruyoruz. Bu şekilde 5 dk kadar fırında tutabiliriz.
Şimdiden deneyeceklere afiyetler olsun...
harika görünüyor ellerinize sağlık
YanıtlaSil