TERBİYELİ TAVUK ÇORBASI
Malzemeler;
- 1 tavuk butu
- 1 su bardağı tel şehriye
- 1 yumurta
- 3 diş sarımsak
- 1 limon
- Tuz
Hazırlanışı:
Tavuk butunu yaklaşık 2 bardak su ile haşlıyoruz. Haşlanmış tavuğu alıp, didikliyoruz. Diğer tarafta yumurta sarısı, limon ve sarımsakla terbiye hazırlıyoruz.Tavuk suyuna ılık su ekleyip, kaynadığında şehriyelerimizi atıyoruz. Kaynayınca didiklenmiş tavuklarımızı ekleyip, terbiyemizi çorbamıza ekliyoruz. İndirmeden önce tuzumuzu ekleyip; tereyağlı kırmızı biberle servis ediyoruz.
FIRINDA PATATES
Patates kızartmasına alternatif olabilecek, garnitür olarak kullanabileceğiniz zahmetsiz ve çok lezzetli bir kurtarıcı.
Malzemeler;
- 5-6 adet patates
- 1 yk zeytinyağı
- Tuz, Karabiber, Kekik, Kimyon
175 derecelik fırında 20-25 dakika pişiriyoruz, servis ediyoruz.
Bugünkü son yemekciğimiz de;
KAŞARLI MANTAR
Malzemelerimiz;
- 1 paket mantar(300 gram)
- Tereyağı
- Tuz
- Kaşar peyniri( Yaklaşık 1 su bardağı)
Hazırlanışı:
- Mantarların köklerinden şapkalı kısımlarını ayırıyoruz, sadece şapkalarını kullanacağız.Temizlediğimiz mantarları tepsiye diziyor, içlerine zar büyüklüğünde tereyağı koyarak fırına veriyoruz. (175 derece'de 10 dakika) Fırından cıkarıp tuzu ekleyip, kaşar peyniri ile kaplayıp fırında kaşarlar eriyinceye kadar pişiriyoruz.
Şimdiden deneyeceklere afiyetler olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder