4 Eylül 2011 Pazar

Ortaya Karışık

Güzel bir şarkı dinledim, sevdiklerimle görüştüm; kendimce bir menüyle baş başa bırakıyorum sizi...

TERBİYELİ TAVUK ÇORBASI



Malzemeler;

- 1 tavuk butu
- 1 su bardağı tel şehriye
- 1 yumurta
- 3 diş sarımsak
- 1 limon
- Tuz

Hazırlanışı:

Tavuk butunu yaklaşık 2 bardak su ile haşlıyoruz. Haşlanmış tavuğu alıp, didikliyoruz. Diğer tarafta yumurta sarısı, limon ve sarımsakla terbiye hazırlıyoruz.Tavuk suyuna ılık su ekleyip, kaynadığında şehriyelerimizi atıyoruz. Kaynayınca didiklenmiş tavuklarımızı ekleyip, terbiyemizi çorbamıza ekliyoruz. İndirmeden önce tuzumuzu ekleyip; tereyağlı kırmızı biberle servis ediyoruz.


FIRINDA PATATES

Patates kızartmasına alternatif olabilecek, garnitür olarak kullanabileceğiniz zahmetsiz ve çok lezzetli bir kurtarıcı.


Malzemeler;

- 5-6 adet patates
- 1 yk zeytinyağı
- Tuz, Karabiber, Kekik, Kimyon




175 derecelik fırında 20-25 dakika pişiriyoruz, servis ediyoruz.


Bugünkü son yemekciğimiz de;

KAŞARLI MANTAR

Malzemelerimiz;

- 1 paket mantar(300 gram)
- Tereyağı
- Tuz
- Kaşar peyniri( Yaklaşık 1 su bardağı)

Hazırlanışı:

- Mantarların köklerinden şapkalı kısımlarını ayırıyoruz, sadece şapkalarını kullanacağız.Temizlediğimiz mantarları tepsiye diziyor, içlerine zar büyüklüğünde tereyağı koyarak fırına veriyoruz. (175 derece'de 10 dakika) Fırından cıkarıp tuzu ekleyip, kaşar peyniri ile kaplayıp fırında kaşarlar eriyinceye kadar pişiriyoruz.








Şimdiden deneyeceklere afiyetler olsun...







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...