4 Eylül 2011 Pazar

Yalancı Şöbiyet Tatlısı

En sevdiğim tarif türü orjinallere yakın lezzetler yaratanlardır. Bu sebepten blog adını ne koyayım diye düşünürken; sosyete mantısı, sosyete pazarı mantığıyla seçtim adımı ve çok da sevdim. İlk duyanlar anlam veremedi, iddialalı dediler ama bende tam benlik o zaman deyip geçtim klavyenin başına.


Çok yemek yapamıyorum bu sene, işten yorgun gelip bayılır gibi televizyonun karşısında zaman öldürdüğüm için bir şeyler beni üretmeye teşvik etsin diyerek yazmaya başladım bu blogu... Geç kalmış bir merhaba yazısı gibi oldu ama , her şeyin vakti saati var der annem; demek ki haklıymış diyerek tarifime geçiyorum.


İnternet'te kısacık bir arama yaptığınızda bile onlarca tarif bulabileceğiniz bu tatlı için çok iddialı şeyler yazamayacağım, çünkü yaptıktan sonra 1 saat içinde tüketmeniz gerekiyor sadece kurtarıcı olabilir diyorum. 
Tadı nasıl derseniz kötü değil ama daha iyisi de yapılabilirdi. Benim gibi merak edip yapacaklar için yazma gereği hissettim. 


YALANCI ŞÖBİYET TATLISI


Malzemeler;

- 8 yaprak milföy hamuru
- 50 gram margarin/tereyağı

İçi için;

-1 su bardağı süt
-2 kaşık irmik
-Ceviz

Şerbeti için;

-3 bardak şeker
-3 bardak su
- 1-2 damla limon suyu

Servis için de; toz Antep fıstığı

Hazırlanışı;



- Süt ve irmik koyu bir kıvam alıncaya kadar pişirilir ve ılımaya bırakılır.

- Her milföy hamuru 4 parçaya ayrılır.

- İçine hazırladığımız muhallebi ve ceviz konulur.

- Muska şeklinde katlanarak, tepsiye dizilir.

- Eritilmiş yağ fırça yardımıyla sürülerek, fırına verilir.





-Fırında 15 dk 200C de pişirileren hamurlara; önceden hazırlanan soğutulan şerbet verilir.

Servis ederken fıstık ile süslenir,

Şimdiden deneyeceklere afiyetler olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...