Yıllar önce severek yediğimiz yemekler vardır, aynısını yesek bile hep bir eksik vardır. Bunun tadında tuzunda bir fark var diye dolarız dilimize. Belki tarif aynı olsa da yapanı özleriz ama zor gelir söylemek bazen, bazen yapan geri dönülmeyecek yerdedir, belki de kendimizdir özlediğimiz.
Çocukluğumda iz bırakan yemeklerden biridir buda. Yıllar geçse de tadı hiç değişmeyen, elimde kocaman bir bardak ayran, ağzı yana yana hızla çiğbörekleri bitiren aynı kız çocuğu olurum yine...
Gelelim tarifimize,
ÇİĞBÖREK
Malzemelerimiz:
Hamuru için;
- 5 bardak un
-1 tatlı kaşığı tuz
-Alabildiğince su
İç Harcı için;
- 300gram dana kıyma
- 1 orta boy soğan
- Tuz, Karabiber
- Su(püf noktası !!!!)
Kızartmak için;
-Sıvı yağ
Hazırlanışı:
Un,su ve tuzdan oluşan hamurumuz kulak memesi kıvamında yoğurulur, küçük bezelere ayrılarak,
pasta tabağı büyülüğünde açılır.
Bu arada kıyma, rendelenmiş soğan ve baharatlardan harcımızı hazırlıyoruz. Son olarak adının hakkını vermesi için suyumuzu ekliyoruz, harcımız biraz sulu olmalı.
Açtığımız hamurların içine harcı koyup, kenarını tabak,rulet vb. birşeyle kesiyoruz.
Kızgın yağda kızartıp,servis yapıyoruz.
Deneyeceklere şimdiden afiyetler olsun...
sonundaa geldi tariflerrrrr:) muhteşem görünüyor:)
YanıtlaSilo gören gözlerin muhteşemliği:)))
YanıtlaSilolsada yesem:))
YanıtlaSilellerine sağlık nefis görünüyor
@sarımutfak-hande:o zaman, afiyetler olsun:))
YanıtlaSil