23 Eylül 2011 Cuma

Servis önerisi: bir tutam mutluluk ile Çiğbörek

İnternet'te, yemek programlarında, dergilerde kısaca aklınıza gelecek her yerde aramama rağmen bulabildiğim gerçek çiğbörek tarifi bir elin parmaklarını geçmiyor. Bende bu duruma el koymak için, memleketimin güzide tarifini blogum da yayınlıyorum...

Yıllar önce severek yediğimiz yemekler vardır, aynısını yesek bile hep bir eksik vardır. Bunun  tadında tuzunda bir fark var diye dolarız dilimize. Belki tarif aynı olsa da yapanı özleriz ama zor gelir söylemek bazen, bazen yapan geri dönülmeyecek yerdedir, belki de kendimizdir özlediğimiz.

Çocukluğumda iz bırakan yemeklerden biridir buda. Yıllar geçse de tadı hiç değişmeyen, elimde kocaman bir bardak ayran, ağzı yana yana  hızla çiğbörekleri bitiren aynı kız çocuğu olurum yine...


Gelelim tarifimize,

ÇİĞBÖREK



Malzemelerimiz:

Hamuru için;

- 5 bardak un
-1 tatlı kaşığı tuz
-Alabildiğince su

İç Harcı için;

- 300gram dana kıyma
- 1 orta boy soğan
- Tuz, Karabiber
- Su(püf noktası !!!!)

Kızartmak için;

-Sıvı yağ

Hazırlanışı:

Un,su ve tuzdan oluşan hamurumuz kulak memesi kıvamında yoğurulur, küçük bezelere ayrılarak,
pasta tabağı büyülüğünde açılır.

Bu arada kıyma, rendelenmiş soğan ve baharatlardan harcımızı hazırlıyoruz. Son olarak adının hakkını vermesi için suyumuzu ekliyoruz, harcımız biraz sulu olmalı.






Açtığımız hamurların içine harcı koyup, kenarını tabak,rulet vb. birşeyle kesiyoruz.


Kızgın yağda kızartıp,servis yapıyoruz.


Deneyeceklere şimdiden afiyetler olsun...

4 yorum:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...