En sevdiğin yemek ne deseler, açık ara öne geçebilir sanırım. İlk kez bir televizyon programında görmüş, bir
heves girmiştim mutfağa. Bu tarif için birkaç püf noktası verebilirim,
- Patatesleri olabildiğince kibrit formunda doğrayın, kalın ana kısa olursa birbirine çok yapışıyor ve yağı çekiyor,
- Sosunu hazırlarken domatesin ekşi olmamasına dikkat edin,
- Et kısık ateşte suyunu çekip kavruluncaya kadar sabırla bekleyin. Aslında bu tarifte et yerine köfte de
kullanılabilir, ben daha önce öyle de denemiştim ve beğenilmişti.
MALZEMELER;
- 8 adet orta boy patates
- 1 su bardağı kızartma için sıvı yağ
- 300 gram kuzu eti
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz, karabiber,kimyon, kekik
Sosu için;
- 2 orta boy domates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz&şeker
- 2 diş sarımsak
- Karabiber
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı;
Patatesleri resimdeki gibi doğruyor, kızgın yağda kızartıyoruz.
Etimizi bir tencerenin içine koyuyor ve kısık ateşte unutuyoruz. Önce suyunu salıyor etimiz, suyunu tekrar
çektikten sonra tereyağını ekliyor ve ocağımızı kapatıyoruz. Bu işlem 1 saate yakın sürüyor. Servis etmeden
önce etimize tuz,karabiber,kimyon ve bolca kekik ekliyoruz.
Sosumuzun tüm malzemelerini tenceremize koyuyor ve koyu bir kıvam alıncaya kadar kaynatıyoruz.
Gelelim sırayla hazırlanan malzemeleri birleştirmeye,
Öncelikle patatesleri tabağımıza yerleştiriyor, üzerine sosumuzu ilave ediyoruz,
Etimizi ekleyerek yoğurt ile servis ediyoruz.
Şimdiden deneyeceklere afiyetler olsun....
muhteşemmm Süleyman derim ben bu tarife:)
YanıtlaSilpadişahımm sosyete sen çok yaşaaa!:)
Ben de çok sevdim.. hem et, hem patates.. harika:)
YanıtlaSilbende çökertme kebabı diye yaparım bunu nefis olur bilirim ellerine sağlık çok güzel görünüyor canım
YanıtlaSilsevgiylekal....
süper görünüyor elleine sağlık.
YanıtlaSilblogunuzu çok beğendim sizi izlemeye aldım artık takibinizdeyim. bende beklerim sevgiler
@müjdecim: saol tatlım, beraber yapıp yeme şansımız da olur inşallah :)
YanıtlaSil@deli anne: bende çok severim; hem yapması da çok kolay:)
@handecim; değişik isimlerle yapılıyor bende yayınlamadan önce kararsız kalmıştım ama ilk tarifi kibrit kebabı diye kaydetmişim, öyle devam edeyim diye düşündüm:)
@özlem: afiyetler olsun, bende sizi takip etmeye başladım, görüşmek üzere...
hımmm süper bir kebap olmuş ellerinize sağlık... vakit gece yarısını geçmiş bu fotolardan sonra nasıl uyuyacağım bilmiyorum:))
YanıtlaSil(sosyete aşcısı ismi hızla bloga beni çekti :)))... sevgiler
@sevde: çok teşekkür ederim:) sizin pasta ve cupcakelerinize bakınca da benim şeker hamuruna olan hayranlığım daha da arttı:))
YanıtlaSilGörüşmek üzere...