19 Kasım 2011 Cumartesi

turşu suyunun iyisi limondan mı sirkeden mi olur???

        Bu başlığın altında kocaman kavanozlar dolusu kışlık hazırlıklarını paylaşmam uygun olabilirdi ama

kendisi benim ilk turşu denemem olduğu için heyecanımı sizinle paylaşmak istedim. Tadı nasıl oldu derseniz

tuzu daha fazla olabilirdi ama genel anlamda başarılıydı.

        Denenmesini ve tüketilmesini ısrarla öneriyorum.


PANCAR TURŞUSU





Malzemeler;

- 1/2 kg pancar

- 2 yemek kaşığı kaya tuzu (yeniden düzeltilmiş tuz miktarıdır)

- 1/2 çay bardağı sirke

- 3 diş sarımsak

Yapılışı:

- Pancarlar soyulur ve istenen büyüklerde doğranır.


- Bir tencereye doğranmış pancarları koyup, üstünü kapatacak kadar sıcak su eklenir. Suyun kaynar olmamasına dikkat edilmelidir

- Kaynadıktan sonra yaklaşık 5-6 dk kaynatılır.

-Pancarlar turşu yapacağımız kavanoza alınır, aralarına doğradığımız sarımsaklar ve sirke eklenir.

-Tenceredeki suyumuza tuzu ekliyoruz ve kavanoza boşaltıyoruz.





-Soğuduktan sonra buzdolabında koyuyor ve 2-3 gün sonra servis yapıyoruz.


Şimdiden deneyeceklere afiyetler olsun...

4 yorum:

  1. Bayılırım pancar turşusuna nefis olmuş görüntü de süper. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürlerimi sunuyorum müjdecimm:)))

    @Handan;çok teşekkür ederimm, afiyetler olsun:)

    YanıtlaSil
  3. bacım ben bunu denedim:) biraz fazla latnatmış ve sirkesini tam ölçü koymuş olsam da:) sonucu merakla bekliyorum. bu arada fazla kaynatmaktan pancarların rengi turuncu oldu bir sonraki aşamayı merak edenlere duyurulur:)

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...