kendisi benim ilk turşu denemem olduğu için heyecanımı sizinle paylaşmak istedim. Tadı nasıl oldu derseniz
tuzu daha fazla olabilirdi ama genel anlamda başarılıydı.
Denenmesini ve tüketilmesini ısrarla öneriyorum.
PANCAR TURŞUSU
Malzemeler;
- 1/2 kg pancar
- 2 yemek kaşığı kaya tuzu (yeniden düzeltilmiş tuz miktarıdır)
- 1/2 çay bardağı sirke
- 3 diş sarımsak
Yapılışı:
- Pancarlar soyulur ve istenen büyüklerde doğranır.
- Bir tencereye doğranmış pancarları koyup, üstünü kapatacak kadar sıcak su eklenir. Suyun kaynar olmamasına dikkat edilmelidir
- Kaynadıktan sonra yaklaşık 5-6 dk kaynatılır.
-Pancarlar turşu yapacağımız kavanoza alınır, aralarına doğradığımız sarımsaklar ve sirke eklenir.
-Tenceredeki suyumuza tuzu ekliyoruz ve kavanoza boşaltıyoruz.
-Soğuduktan sonra buzdolabında koyuyor ve 2-3 gün sonra servis yapıyoruz.
Şimdiden deneyeceklere afiyetler olsun...
sana kırmızı çok yakışıyooorr:)
YanıtlaSilBayılırım pancar turşusuna nefis olmuş görüntü de süper. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilTeşekkürlerimi sunuyorum müjdecimm:)))
YanıtlaSil@Handan;çok teşekkür ederimm, afiyetler olsun:)
bacım ben bunu denedim:) biraz fazla latnatmış ve sirkesini tam ölçü koymuş olsam da:) sonucu merakla bekliyorum. bu arada fazla kaynatmaktan pancarların rengi turuncu oldu bir sonraki aşamayı merak edenlere duyurulur:)
YanıtlaSil