16 Kasım 2011 Çarşamba

Tatlı yiyelim tatlı konuşalım...

Bayram sonrası uzunca bir sessizlik oldu blogumda, yazılması gereken onlarca denenmiş tarif, çekilmiş fotoğraf

vardı ki... İçinde bulunduğum durumu anlatabileceğim en somut örnek sanırım; Okulda öğretmen ödev verir de

başlayamazsınız, masanın başına geçip nereden başlasam diye düşünürsünüz.



Evet ansal psikolojik analizimi tamamladığıma göre güzel bayram tatlılarını sizlerle paylaşabilirim.


REVANİ

 Malzemeler;

- 1 su bardağı sıvı yağ

- 4 yumurta

- 1 su bardağı toz şeker

- 2 su bardağı un

-2 su bardağı irmik

- 1 paket kabartma tozu

- 1 limon kabuğu rendesi

Şerbeti için;

- 4 su bardağı şeker

- 4 su bardağı su

- 1-2 damla limon

Yapılışı;

- Revanimizin hamur kısmını hazırlamadan önce şerbeti hazırlayıp soğuması için bir kenara alıyoruz.

- Hamuru için sırasıyla; şeker ve yumurtaları çırpıp yağı ekliyoruz,

- Son olarak katı malzemeleri(un,irmik,kabartma tozu) ekliyor ve limon kabuğu rendesiyle kek kıvamında bir hamur elde ediyoruz.




- Önceden ısıtılmamış fırında 180C'de 30 dakika pişiriyoruz.




- Sıcak kekimize soğuk şerbeti döküyor ve servis yapıyoruz.






İkinci bayram tatlımız ise; burada tarifini verdiğim Sadrazam Lokumunu, aynı malzemelerle hazırlıyor,

hindistan cevizi ile kapladığımız tepsiye kalınca döküyoruz, bir kalıpla yuvarlak olarak kesiyoruz ve en son

olarak krem şanti ile süslüyoruz.






Şimdiden deneyeceklere afiyetler olsun....

2 yorum:

  1. ımmmm.. nefis görünüyorlar.. hele lokum:)

    YanıtlaSil
  2. sosyetecim, muhteşem görünüyor..çatt diye bir ses duydun mu canikom:) ahahah..

    ps: onların içtiği şeyden bizede mi içirdiler nedir?? ı love you:)

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...