nidaları üzerine 2 güne bir tarif kampanyasına başlamış bulunuyorum.
Umarım yemek yapmaya yetişebilir ve kendisini memnun edebilirim. Önceden blog yazmadığım zamanlarda,
her gün aynı blogları teker teker kontrol eder, bir fark yoksa sanırım Ş.Ö'in yaptığı gibi şaşırırdım. Ama
gerçekten yazmaya başlayınca bu işin hem sabır hem de emekle yürütülebileceğini fark ettim. Özelliklr benim
gibi( örnegin; kırmızı ekoseli battaniye) evde her gün yemek yapmak zorunda olmayan keyif için yemek
yapanlar için.
Neyse efendim, ben de buna benzer yazıları okuyup kulağımın üstüne yatmış olabilirim zamanında bu sebepten
sevgili Ş.Ö anca başına gelince anlarsın diyor, selamlarımı gönderiyorum.
Bu tarif benim için neden önemli, çünkü çok pratik. Çok hatta hiç uğraşmadan lezzetli bir ana yemeğiniz
oluyor. Servisi de kolay.
FAJITA
Malzemeler;
- 500 gram kuzu eti
- 3 orta boy soğan
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
-Tuz, Karabiber
Yapılışı:
- Jülyen şeklinde doğranmış kuzu etlerimizi kızdığımız(!) tavamıza koyuyor ve suyunu bırakıp
tekrar çekinceye kadar çevirerek pişiriyoruz. Bu süre zaten çok kısa sürüyor, burada önemli olan
tavamızın çok kızgın olması. Nedeni ise etin suyunun içinde kalması, böylece etimiz kuru
olmayacak.
- Yarım ay şeklinde doğranmış soğanları ekleyip, 2 dk sonra biberleri ekleyip çeviriyoruz.
- Tuz ve karabiber ekleyip haydari ve patlıcan salatası ile servis ediyoruz.
Haydari için malzemelerimiz;
- 1 su bardağı yoğurt
- 50 gram beyaz peynir
- 1 diş Sarımsak
- Tuz,Nane
- Zeytinyağı
Patlıcan Salatası için malzemelerimiz;
- 2 adet közlenmiş patlıcan
- 1 baş közlenmiş sarımsak
- Zeytinyağı
Şimdiden deneyecekleri afiyetler olsun.
Severim, çok severim:)
YanıtlaSilbende bayılırım, sık sık yapmalı ve yemeli:)
YanıtlaSilwaowww hanımefendi klasınızı konuşturmuşsunuz gene...
YanıtlaSil