5 Aralık 2011 Pazartesi

Schnitzel yapmaca

Hafta sonu hiç bitmesin, pazartesi olmasın keşke. Aslında çalışmayı seven bir bünye olsam da, sabah yataktan

kalkmak o kadar zor geliyor ki. Hafta sonları öğlene kadar uyuyup akşam üstü kahvaltı(!) yaptığım üniversite

hayatımı bu aralar bolca özler oldum. Cumartesi çalışmak cidden çok sinir bozucu.




Neyse efendim, iyi başlayalım diye haftaya en sevdiğim yemeklerden birini sizlerle paylaşıyorum.

Schnitzel



Malzemeler;

- 500 gram tavuk fileto

- 1 su bardağı süt

- 1 su bardağı soda

- 3 diş sarımsak

- 8-10 adet tane karabiber

- Tuz, Toz Kırmızı Biber

- 1 su bardağı galeta unu

- 1 yumurta

- 1 su bardağı kızartmak için sıvı yağ


Yapılışı;

- Tavuklarımızı ince keserek, dövüyoruz. Benimkiler buzluktan çıktığı için pek estetik olmadı.


- Sosumuz için süt, soda,sarımsak, 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ ve baharatları ekliyoruz. Dövülen tavukları sosla 

buluşturup, minimum 1-2 saat maximum 1 gece bekletiyoruz.



- Tavukları sosdan alıp önce çırpılmış yumurtanın içine sonra da galeta ununa bulayıp,


 kızgın yağda pişiriyoruz.




Şimdiden deneyeceklere afiyetler olsun...

1 yorum:

  1. sevgili tavuk:)
    sosyetinin eline düşersen böyle olursun işte:)

    yine muhteşem görünüyor:)

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...