11 Ocak 2012 Çarşamba

Milföyden Börek Yapmaca

Bugün hava yine buz gibi... Üstüne bir de yağmur yağıyor. Tam benlik yani hava :)) Bilgisayarda acaba ne varmış diye karıştırdığım dosyaların birinde buldum resimlerini. Sürpriz oldu mutfağa giremiyorum derdime de bir nebze olsun çözüm buldu. Anneciğime teşekkürlerimi sunuyorum.

Hemen tarife geçiyorum.

Malzemeler;

- 1 büyük paket Milföy hamuru
- Yumurta sarısı


İç Harcı için;


- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 orta boy soğan
- 2 orta boy patates
- 2 büyük boy havuç
- 250gram tavuk fileto(yaklaşık 2 parça)
- 1 su bardağı dondurulmuş bezelye
- Tuz&Karabiber

Hazırlanışı;

- İç harcımız için malzemelerimizi sırasıyla, az yağlı teflon tavada pişireceğiz;soğan,havuç.patates ve tavukları olabildiğince küçük doğruyoruz ve pişiriyoruz. İndirilmeye yakın haşlanmış olan bezelye ve baharatlarımızı ekliyoruz.

- Her milföy yaprağının içine bolca harcımızı koyuyoruz. Bohça şeklinde kapatarak üzerine yumurta sarısı sürerek  180C de yaklaşık 25-30 dk kontrollü olarak pişiriyoruz.


Şimdiden deneyeceklere afiyetler olsun...






Son dakika düzeltmesi:

Acaba ne yapacaktım derken bir aydınlanma yaşadım;



Fotografium Canon 600D profesyonel fotoğraf makinesi hediye ediyor! Yarışmaya katılarakCanon 600D Manfrotto tripod ve Kata sırt çantası kazanma şansı yakalayın! http://blog.fotografium.com/fotografium-canon-600d-hediye-ediyor/ sayfasını ziyaret ederek yarışma hakkında diğer bilgilere ulaşabilirsiniz.



Ben şansıma(!) güveniyorum o yüzden sizde deneyin:))



1 yorum:

  1. bugün bende sosislisini yaptım...çok seviyorum milföylü lezzetleri...elllerinize sağlık...sevgiler...

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...