Karıncalar buğday taneleriyle
bayram çığlıklarıyla kamyonlar gelir geçer
ama yasak, geçemez cenaze arabası.
İçimde mis kokulu
kızıl bir gül gibi duruyor zaman.
Ama bugün cumaymış, yarın cumartesiymiş,
çoğum gitmiş de azım kalmış, umurumda değil...
Uzunca bir aradan sonra yine biraz melankolik,biraz hüzünlü,biraz mutlu,biraz tatsız ama bol çelişkili bir merhaba diyorum. Her yıl, her gün mutlaka özeldir insanın hayatında kuşkusuz ama benim bu yıldan büyük beklentilerim vardı. Hep gülümseyerek hatırlayacaktım bu yılı, inadına mutlu olacak belkide hayatı umursamamayı öğrenecektim. Şuan değişen ne var hayatımda... Yaklaşık 1 ayı geride bıraktığımız düşünülürse;iğneler,ilaçlar,hayal kırıklığı...
Ama yine de herkes kendinin psikologu... Ruhumu tamir edecek yeniden yeniden diyeceğim az kaldı(: Susmak iyidir bazısına göre, bazısına göre ise felaket... Ben kendi felaketimi sonlandırıyorum :)
Gelelim hastalıkla boğuştuğum günlerde ne yedim ne içtim. En doyurucu ve pratik olanla siftahımızı yapıyoruz....
Buzlukta Ne Var Çorbası....
MALZEMELER:
- 1 su bardağı kalın bulgur/kuskus/erişte
- 1 çay bardağı nohut
- 1 çay bardağı mısır
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yumurta sarısı(tercihe bağlı)
- Tuz
Üzeri için;
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Nane
HAZIRLANIŞI;
- Bulgur, kuskus yada erişteyi 2- 2,5 su bardağı su ile haşlıyoruz.
- Kaynamaya yakın buzluktan aldığımız mısır ve nohut ekleniyor ve kaynatıyoruz.
- Bu arada yumurta,yoğurt ve un ile terbiyemizi hazırlıyor ve yavaş yavaş çorbamıza ekliyoruz. Hep birlikte 10-15 dakika kaynatıyoruz ve tereyağlı naneyi ekleyerek servis yapıyoruz.
Şimdiden deneyeceklere afiyetler olsun...
blogun cok hosuma gitti izleme aldim hemeenn
YanıtlaSilsende buyur istersen...
sevgiler
not: tarif harika :-)
Emelcim yorumun için teşekkür ederim.
YanıtlaSilBende seni izlemeye aldım.
Sevgilerle...