düşünüyorum. Eğer benden başka bu yolla kek pişiren varsa memnuniyetle ikinciliğimi kabul ederim.
DUKAN PASTASI
Malzemeler,
Keki için;
2 yumurta
2-3 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı süt tozu
1 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı tatlandırıcı
Alabildiği kadar yulaf kepeği( yaklaşık 3 yemek kaşığı)
1 tatlı kaşığı kakao
1/2 paket kabartma tozu
Vanilya aroması
İç ve dış kreması için;
200ml light süt
1 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı tatlandırıcı
Vanilya aroması
1 yemek kaşığı light labne peyniri
Hazırlanışı:
Keki için, yumurtanın beyazları ayırılarak biraz tuzla kar haline getirilir.
Diğer malzemeler karıştırılarak kar haline getirilen yumurtalar ezmeden eklenir.
Yumurta haşlama makinesinin içinde bulunan plastik olduğunu tahmin ettiğim kap 1-2 damla zeytinyağı ile yağlanır.
Karışımımız 2 seferde yumurta haşlama makinesinin içinde pişirilir.
Bizdeki makina su seviyesini göz önüne alarak pişirme başına ortalama 11 dakika sürüyor.
Ben kek yapmak için kapanan makinaya 1 defa daha su ekleyerek toplamda 22 dakikada pişiriyorum.
Defalarca bu yöntemle kek pişirdim, kek fırında pişirilene kıyasla daha yumuşak tencerede pişirilene kıyasla
daha az ıslak oluyor. Sanırım doğru bir sıfat olmadı ama tencere kekini fazla yumuşak ve sulu buluyorum.
En son bu makinada pişirdiğim kek, sahlepliydi. Sahlepli kek için kek malzemelerimizden kakaoyu çıkarıp,
sahlep ekliyoruz. Sahlep biraz pahalı bir malzeme olduğu için miktarı size kalmış, ben 1 tatlı kaşığı kadar
koymuştum. Oda gerçekten muhteşem oldu.
Pastamıza geri dönersek, muhallebisi için verdiğim malzemelerden vanilya ve peynir dışında kalanları koyu bir
kıvam alana kadar pişiriyoruz. En son vanilyasını ve peyniri ekleyerek, yarısını ortadan ikiye ayrırdığımız kekin
arasına sürüyor geri kalanıyla ise keki kaplıyoruz.
Kremşanti yada krema gibi kaygan olmadığı için kaplama işinde baya zorlandım. Şekilde o yüzden pek güzel
olmadı, ama yılbaşında kendime yaptığım bu pasta lezzet açısından denemeye değerdi.
Şimdiden deneyeceklere afiyetler olsun...
vallahi ne diyeceğimi bilemedim
YanıtlaSilyapmışsın olmuş :)
hem pratik hem güzel
eline sağlık
afiyet bal olsun
Allah'a emanet ol...
Teşekkür ederim:))
YanıtlaSilGörüşmek üzere...